Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Últimes places per a l'activitat "1 dia caminant al voltant de 8 finques"

Últimes places per a l'activitat "1 dia caminant al voltant de 8 finques"

A càrrec d’Olga Olivera-Tabeni i el Col·lectiu Eixarcolant, està organitzada pel Centre d’Art la Panera en el marc de la 12a Biennal d'Art Leandre Cristòfol

Data publicació: Dijous 10, febrer del 2022


Imatge de la notícia Últimes places per a l'activitat "1 dia caminant al voltant de 8 finques"

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

El Centre d’Art la Panera organitza l’activitat “1 dia caminant al voltant de 8 finques” el proper 19 de febrer, de 10 a 17 hores, al Talladell. Aquesta iniciativa s’emmarca dins de la 12a Biennal d’Art Leandre Cristòfol i anirà a càrrec d’Olga Olivera-Tabeni i el Col·lectiu Eixarcolant.

L'activitat “1 dia caminant al voltant de 8 finques” parteix de la peça d'Olga Olivera-Tabeni, Trenta-quatre dies caminant al voltant de trenta-quatre finques, en què al·ludeix a algunes de les propietats de Dolors Codina i Arnau, la primera alcaldessa catalana.

Amb la mediació d'aquesta artista, les persones assistents podran visitar alguns d'aquests espais, per caminar-hi a través, com proposa l’obra, tractant de buscar els límits d’aquestes finques, els seus marges, per caminar-hi, com a acció senzilla, plena de tensions, les que sorgeixen entre una finca i l’altra, però alhora de possibilitats i descobriments —de les restes d’antigues edificacions, fites, plantes ruderals o vells arbres que han entrat en obsolescència.

Per completar l’itinerari entre marges i camps, de la mà del Col·lectiu Eixarcolant, es tranformaran aquestes plantes ruderals i els fruits dels antics arbres en un dinar - viatge gastronòmic amb productes exclusivament locals, per reivindicar que el paisatge és gastronomia i cultura, i també aquell element a voltes intangible que ens identifica com a societat i com a poble.

Hi ha disponibles les darreres places per a aquesta activitat, que té un cost de 30 € i s’inclou el dinar i el transport en autocar des de Lleida fins al Talladell. Cal fer la inscripció en el següent enllaç.

Olga Olivera-Tabeni

Partint de processos d’investigació, i des d’un art volgudament social i polític —a cops històric, filosòfic o en l’encreuament—, s’endinsa en projectes de caràcter visual, intentant conservar aquest vessant d’investigació, de documental.

S’interessa pel discurs en procés, també des de la natura, la ruralitat i la necessitat de comprendre els significats que li atribuïm o imposem, anant sempre als límits, a les franges d’allò que no volem mirar ni veure, per obrir-hi preguntes, interrogants o pensar possibilitats d’un nou món.

Col·lectiu Eixarcolant

El Col·lectiu Eixarcolant té per objectiu fomentar un model de producció, distribució i consum d’aliments i de desenvolupament socioeconòmic més sostenible, ètic i just, i empra com a eina la recuperació de les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals.

Des de 2016, realitzen projectes arreu de Catalunya en els àmbits de la recerca, la dinamització territorial, la divulgació i formació i l’assessorament, per fer possible que aquestes espècies i varietats es tornin a cultivar, comercialitzar i consumir, i que tot plegat es dugui a terme de manera sostenible i ètica.

Et destaquem...