Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Universitaris de Toulouse visiten l'Ajuntament de Lleida

Universitaris de Toulouse visiten l'Ajuntament de Lleida

10 estudiants de la Universitat de Toulouse, que estan cursant el màster "Organització y desenvolupament transfronterer dels territoris de muntanya", han visitat la Regidoria de Medi Ambient de Lleida per conèixer les actuacions en matèria de promoció dels espais agraris, relacionades amb el projecte europeu "Agri-Proxi”.

Data publicació: Divendres 01, gener del 2010


Imatge de la notícia Universitaris de Toulouse visiten l'Ajuntament de Lleida

Durant la visita s'ha fet una petita presentació de les actuacions que desenvolupa la Regidoria per mitjà del projecte Agri-Proxi, i s'ha visitat l’hort de l’escola Parc de l’Aigua i la finca agrícola de Fruites Blanch, a l’Horta de Lleida.

Agri-Proxi

És un projecte per a l‘agricultura de proximitat, que vol reinventar les relacions entre els espais urbans i rurals”. Fou aprovat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), dins el Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya – França – Andorra (POCTEFA) 2007-2013. Els socis que integren el projecte són: l’Ajuntament de Lleida, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i el Parc Agrari del Baix Llobregat, a Catalunya, i les Cambres d’Agricultura dels Pirineus Orientals, de l’Arieja, de l’Alt Garona i dels Alts Pirineus, i la Comunitat d’Aglomeració Perpinyà-Mediterrània, a França.

Aquest projecte de cooperació transfronterera, es va iniciar el maig del 2009 i te una durada de tres anys. Té un pressupost de 1.089.490 €. L’Ajuntament de Lleida desenvoluparà un seguit d’accions per un import total de 135.200 €, dels quals el fons FEDER en finançarà el 65 %.

La participació de l’Ajuntament de Lleida respon a la necessitat de promoure i valorar l’Horta de Lleida, com un espai agrari amb identitats culturals i paisatgístiques pròpies.

Algunes de les actuacions en el marc del projecte AGRIPROXI han estat:



  1. -          el mercat de venda directa ‘DE L’HORT A TAULA’,
  2. -          la jornada de portes obertes ‘BENVINGUT A L’HORTA DE LLEIDA’ (23 i 24 d’octubre de 2010),
  3. -          el projecte ‘HORTS FAMILIARS DE RUFEA’,
  4. -          estudis de l’Horta de Lleida per potencial de desenvolupament del sector agrari pròxim a Lleida,
  5. -          activitats de sensibilització i comunicació sobre la importància de l’Horta de Lleida dins del programa municipal d’educació ambiental ‘Lleida en Viu’,
  6. -          suport als projecte d’horts escolars a les escoles de Lleida dins del programa “Agenda 21 Escolar”,
  7. -          intercanvis de coneixements i experiències entre els socis,
  8. -          estudi de la varietats tradicionals de l’Horta de Lleida, en col·laboració amb la Universitat de Lleida.

 

Et destaquem...