Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Visita a la planta solar fotovoltaica del Centre Cívic de Balàfia

Visita a la planta solar fotovoltaica del Centre Cívic de Balàfia

Una trentena de persones coneixen de primera mà aquesta instal·lació de 108 panells solars, la primera per autoconsum compartit de l’Ajuntament de Lleida

Data publicació: Dilluns 27, juny del 2022


Imatge de la notícia Visita a la planta solar fotovoltaica del Centre Cívic de Balàfia

Imatge: ©joperez

 

Aquest diumenge, la Regidoria de Cultura, ciutat i Transició Ecològica ha dut a terme una nova ecodescoberta a la coberta solar fotovoltaica, que s’ha instal·lat recentment al Centre Cívic de Balàfia.

Unes 30 persones han conegut de prop aquesta instal·lació solar fotovoltaica d’autoconsum compartit, que es posarà en funcionament aquesta tardor i abastirà d’electricitat el centre cívic, l’escola bressol municipal, la ludoteca i el Pavelló Agnès Gregori.

Aquesta instal·lació compta amb 108 panells solars, distribuïts en dues cobertes amb una superfície de captació de 262 metres quadrats, una potència de 50 KW i una estimació de producció de 73 MWh anuals.

L’energia verda produïda per part d’aquesta instal·lació anirà una part destinada al consum del propi de l’edifici i una altra a aquells edificis municipals ubicats a menys de 500 metres d’aquesta.

Aquesta és la primera instal·lació fotovoltaica d’autoconsum compartit de l’Ajuntament de Lleida i està previst que en una segona fase pugui compartir la producció amb veïns del barri, especialment amb famílies vulnerables.

Les instal·lacions d’energia fotovoltaica per autoconsum a les teulades són un important instrument per a la transició energètica sostenible i la lluita contra el canvi climàtic. Conjuntament amb mesures d’estalvi i eficiència energètica, la producció d’energia verda permet reduir el consum de combustibles fòssils i descentralitzar l’abastament de l’electricitat. És per això que l’Ajuntament de Lleida ofereix un servei d’assessorament obert a tota la ciutadania, petit comerç i indústria de Lleida. En aquest marc, s’ha organitzat la visita, que ha estat conduïda per tècnica de l’Agència de l’energia de Lleida, amb l’objectiu de difondre i resoldre els dubtes que es poguessin plantejar sobre aquest tema.

Els darrers anys, les instal·lacions d’energia fotovoltaica estan creixent de forma accelerada a la ciutat de Lleida. Actualment, el municipi acumula un total de 2,7 MW de potència instal·lada.

Aquesta activitat s’emmarca dintre del programa “Ecoactivitats”, que inclou tot un seguit de propostes de natura i medi ambient per a tots els públics.

Les properes Ecoactivitats previstes aquest estiu estan programades el cap de setmana del 16 i 17 de juliol al Parc de la Mitjana i són una ecodescoberta nocturna i un taller d’anellament. El diumenge 7 d’agost està previst un altre taller d’anellament i pel 21 d’agost es prepara un matí de jocs refrescants a la Mitjana.

Podeu consultar el programa d’Ecoactivitats al nostre web: https://urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat, i seguir-nos a les xarxes @lleidaenverd

Et destaquem...