Habitatge i Transició Ecològica

Malbaratament alimentari


A casa, t'havies adonat que el 20% DEL MENJAR QUE COMPREM ACABA A LA BROSSA!!

El malbaratament alimentari a casa és un dels problemes més actuals generats per la manca de conscienciació sobre allò que es  llença, la poca planificació de les compres, no saber com conservar adequadament els aliments, o fins i tot, la confusió sobre les dates de caducitat.

El malbaratament té un impacte ambiental, social i econòmic evident. Per posar un parell d'exemples:

  • Per produir 1 Kg de pomes es necessiten 142 litres d'aigua o l'equivalent a dos dutxes.
  • Per produir 1 Kg de carn de vedella s'han generat 19,19 Kg de diòxid de carboni o l'equivalent a 8 litres de gasolina.

Ara que coneixes els impactes ambientals de llençar els aliments a la brossa, no t’ho vols pensar?

Aprofita al màxim els aliments que tens a casa i estalvia diners, temps i contribueix a fer una Lleida més sostenible, i quan no els puguis aprofitar més, les restes d'aliments, sempre a l'orgànica!


Segueix-nos a les xarxes amb l'etiqueta: #BONaPROFITamentLleida

Consells i bones pràctiques

10 Receptes d'aprofitament

Participa-hi!  Concurs d'idees i receptes d'aprofitament

Comparteix les teves idees i receptes d'aprofitament i podràs guanyar un joc de bosses reutilitzables per anar a comprar sense generar residus!

L'únic que has de fer és penjar al Instagram una fotografia o vídeo amb la teva idea o recepta d'aprofitament. Caldrà que indiquis quins aliments o quina part de l'aliment aprofiteu amb la recepta o com la teva idea ajuda a aprofitar al màxim els aliments o prevenir la generació dels residus ja abans d'anar a comprar. Els participants hauran d'etiquetar la fotografia o el vídeo amb #BONaPROFITamentLleida.

Termini per a la presentació de receptes al concurs: 14 de desembre de 2020 a les 14:00 hores.

 

Xerrades de cuina d'aprofitament i molt més! (virtual)

Realitzarem 3 xerrades d'aprofitament a càrrec d'Amanda Bataller experta en cuina d'aprofitament i cuina creativa d'aprofitament (@amandabataller).


Et destaquem...