Habitatge i Transició Ecològica

Adopcions i recuperacions

Cada any arriben al refugi prop de 500 animals. Molts d'ells són recuperats pel seu propietari i de seguida reprenen el camí. D'altres no corren la mateixa sort i, passats 20 dies naturals, es donen en adopció. Alguns d'aquests últims troben aviat una nova família amb qui compartir la resta de la seva vida, però malauradament, n'hi ha que romanen força temps al refugi. Precisament per això tu ets tan important. No compris, adopta!

 

Adopcions

Si estàs interessat en adoptar un animal d'El Refugi dels Peluts, posa't en contacte amb el centre i demana hora. Et faran un petit qüestionari, avaluaran les teves necessitats, experiència, capacitats i t'assessoraran sobre quin dels animals que tenen en aquell moment s'escau millor a tu.

 

adop1

 

Adoptar un animal no és cap broma. Per tant, si els treballadors del centre consideren que en aquell moment no estàs preparat per adoptar una mascota, no t'ho prenguis malament i escolta els seus consells. Els gossos viuen de mitjana de 10 a 15 anys i els gats encara més. No vulguis prendre en cinc minuts una decisió sobre la qual t'hauràs de fer responsable un terç de la teva vida.


adop2


Recuperacions

Has perdut el teu gos o gat per la zona de Lleida i no el trobes? Si l'animal està identificat amb microxip tan bon punt arribi al refugi el personal del centre et trucarà per avisar-te i t'informarà sobre què hauràs de fer per recuperar-lo.

 

lector


La importància d'identificar un animal

En cas que la teva mascota no porti microxip el procés és més complicat, ja que hauràs de ser tu qui truqui al centre per preguntar si ha arribat un animal que compleix la descripció de la teva mascota. Si tens sort, hauràs de demostrar després que n'ets el propietari. Com? Cada cas és diferent i el personal del centre s'encarregarà d'estudiar-lo.

Abandonaments

Tant si està identificat com no, si el personal del refugi identifica a un propietari que es nega a recuperar la seva mascota informaran la Guàrdia Urbana i aquesta portarà el cas als jutjats. A mode informatiu, les sancions que s'arriben a pagar en cas d'abandonament animal arriben fins als 3.000 euros.

Et destaquem...